Wednesday, December 28, 2011

lamanyan menyepi

Salam ukwah buat semua kawan-kawan yang mengenali cik sue, terasa rindu pada kalian semua terutama kawan2.kakak2 ditempat kerja lama hanya tuhan saja yang tahu bertapa rindunya pada kalian ..ada yang hntr msg mana cik su pergi tak dgr berita ...untuk pengetahuan kawan2 cik sue ada cuma sibuk tahab gaban dengan kedai. dengan belajar lagi.dengan kerja lagi..tapi skg sudah boleh bernafas legaaaaaa...................

Pendekkan cerita, belajar kat Unisel pun dah tamat dan skg tumpu perhatian pada kerja . kerja tempat baru ni pun pejam celik dan nak masuk tahun baru....syukur diberi peluang untuk setup saftey & health memang benda baru lak tu mgn 'out from my knowledge b4 '..yang mana kena belajar n 'study.serta .research' dan kena bnyk sumber2 ilmiah tapi menyeronokkan ...dan ini lagi buat kita sibuk tak terhingga kena pergi jumpa org goment la. setup in-house training la, meeting la... jumpa org itu..orang ini pendek kata mgn seronoklah sampai boleh lupa masalah2 rumahtanga yg dilanda badai ketika dulu hehehehehe tapi yang penting kita masih coollllll....kerja kat sini lebih protokol yang mana direct dengan top Management dan tidak dibenarkan berkawan dgn org bawahan tujuan bukan apa , supaya otak dan pemikiran kita tidak terpengaruh dengan gosip..gosip yang tidak sepatutnya di tempat kerja dan kita tak mahu jadi mcm dulu 'ikut terlunjuk' belajar jadi diri sendiri ' be yourself' ...kena strait pada org bawahan ...ooo mcm tu pulak ekk bila kita masuk kaki dalam level ni yeee....syukur diberi peluang yang luas dan tgungjwb besar .kalau dulu skop kerja terhad tapi kini' we can talk..we can give an idea.we can setup new things as long as within the guidline'..chewahhh metang-metang kawan dia semua manager and above pandai laaa ckp pulak..hehehehe dulu jadi tikus, yang mana sitikus ni selalu kena maki hamun dek cengkerik @ lebih tepat bagai enau dalam belukar ....yg sikapnya selalu memandang rendah pada org lain yang tinggi dan ego adalah dia .......eh betul ke ni apa yang cik sue cakap ekk....kata nabil lu fikirlah sendiri .......... yang tahu baca newspaper ..sampai masa balik hehehhe...so, pada sesiapa kat luar sana jom kita share pasal saftey & health...orang kata susah ..tapi bagi kita senang jika kita suka belajar ..

bye jumpa lagi ......geng-geng antik sekarang musim bunga apa ni yeee...nanti gitahu yeee...

Hobi ku masa kini

2 comments:

PANDORA ARTé said...

Hi….
Your blog is superrrrrrrrrrr
and
Merry Christmas !!!
Greetings from TURKEY :)
visit http://pandoraarte.blogspot.com

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI