Friday, December 25, 2009

Cabbage Rose



Salam buat teman2 ...pada yg baru you all welcome ...niru tapak tangan cik sue tadahkan....pada blogr baru jom sama2 kita kumpul antik yg indah di mata ..tak lupuk dimakan zaman tak lekang dibahang mentari ok..... ni nak share pula set kau bapa yang hemsam yang ada di rumah cik sue manakala kaum ibu iaitu cawan dan piring belum ku tetemui ...hari demi hari...tahun bersilih ganti bunga nie entah kan ada entahkan tidak ...kala ada entah bila ku nak jumpa..sgt sadisss tauu kawan2 bagi cik sue set ni mgn payah sesangat nak dtg kemari ..agaknya rezeki tak menyebelahi 0 cik sue utk dapatkan set yg lengkap ..pada kawan semuaaa jommm mari kita intaiiiii .

Hobi ku masa kini

6 comments:

DrSam said...

salam. Memang menawan. tumpang tanya cik Sue, kat Area Sg. Buloh tempat mana boleh kita dapatkan barang-barang yang menawan tu. terimakasih.

D'ClassicShoppe said...

ishhh...takkan la cik sue nak bagitau kat sini...nanti tentu kena serbu tempat tu...heehhehh..

memang payah sue nak dpt ahli kuarga ros ni...kat rumah mak mertua akak ada satu tekonya...ishh bila la akak nak minta..nak buka mulut segan la plak....hmmm

Teratakantik said...

salam DrSam,
Terima kasih sudi bertanya .ok so far sungai buloh tak terkenal brg2 begini..untuk pengetahuan Drsam semua item yg saya punya ni kebanyakan dapat dari kampung saya dan juga dari kawan2 yg berniaga di alam maya

brg ni bnyk dtg dari Melaka, kelantan,perak dan juga penang sg buloh langsung saya tak jumpa ...agaknya lapisan baru yg baru nak meminati antik agak sukar nak dapatkan sebegini tak macam 5 tahun yg lalu ..

Kak Katy,
minta jeee.. kak jgn malu kalau malu terlepas.. kalu saya dah tak sabar paling tidak saya cakap makk bagi lerr kak kita bela lakk hehehehe...

Gee said...

salam sue,

first of all, akak nak kesempatan ucapkan tqvm di atas doa sue tempoh hari. akak amat menghargai nye.

cabbage rose antara koleksi kegemaran akak. tapi akak tak de teko aladin, s bowl n creamer. sue dahpun ade. best kan. akak masih mencari2.

ezany said...

set ni mmg menawan kalbu cik sue..hehhe..letgo la kat sy mana2 yg xtra tu,,hehee'

Saidah, Ipoh, Perak said...

Salam sue.. Kat blog saya ada teko cabbage rose ni, taklah besar sangat ngan piring mungkum 5" kot. tengoklah dulu mana tau berkenan hehehe