Saturday, July 4, 2009

Pulut Durian

Salam di pagi sabtu...sekarangkan musim raja buah .... makanan kegemaran kuu masa dulu tapi skg makan sikit jee kepala dah berdenyuttt weiiiii ..pada kawan yang ada darah tinggi tu AWAS ye.........hari ini nak p hunting dgn geng-geng antik ..sebelum keluar tu apa kata kita makan dulu pulut durian ni kasi panaskan badan ..atau kasi alas perut sebelum p jalan2 makan angin ..pada kawan2 yang bercuti tu selamat bercuti di hujung minggu ...pada kakak ..abang dan adik2 yang duk rumah tuu apa kata buat road show dalam rumah kasi bersihkan habuk sikit..yelaa musim deman skg nii nanti kan ada lak yang alah dgn habukk gitu...

Mesouch sini tengok oodah buat pulut duian hidang pula dalam pinggan bunga rose pink hitam heee jom makan sama ....
....

8 comments:

esKay said...

laling, saya nak 2 pinggan ye pulut tu...hehehee

~Yatt~ said...

salam k.sue..yummy..my fave tu..hehe..sodapnya!!!lama tak makan....

Ryana said...

Salam kak Sue. Sedapnya pulut durian tu dihidang pula dalam pinggan yang cantik, sungguh menggiurkan!

shas said...

Musim tahun lepas,first time makan pulut durian,terus darah akak naik.Pastu kena seminggu ulang pegi klinik cek darah.Antik la katakan..haha

annie said...

sue...ingatkan akak je nak naik pening bila terlebih makan durian ni...

Mat Gebu said...

Sedapnyaa derian..saya pulak, makan tu boleh, kalau overdose, nanti aku "datang bulan"!!! (hidung berdarah)..sebab hangat, maklumlah body pun mcm dugong, mana leh tahan panas terlampau...psttt apa2 pun pinggan dia memang mengancam maut!!!... Kak sue ni kan tah mana2 tau dia rembat, dpt lawa2...hehehehe

rossana said...

sue...sedapnya pulut durian....akak pun mkn pulut durian gak last wiken...berulang2 mkn...tk tahu la darak naik ke tak sbb tk gi check...:)

Teratakantik said...

Esky ..cukup ke 2 pinggan tuee....

Yatt...siannya kalau dekat dah dapat nie heee

Ryana......benda tu dah hantar yeee..
terliur ekk...tak apa nah ambik bau jee ...

Kak Sha...jgn main2 benda ni ...saya walaupun tak ada darah tinggi tapi seram gak makan bnyak niee..naik p check

k.annie...duriankan panas ..hati2 jgn over dos hehe

Mat..hahaha mat pun sama ekk..laaa tu dah kira teruk tu ..maknanya tak leh panas laa yee...tu rembat ..biarlah rahsia hehehe

kak akma
akak nii p laa check ...saya baca dalam majalan saji tapi dah lama dah ..kira buah durian ni tak leh makan banyak ...pansa badan n bahaya bagi penyakit darah tinggi tauu...