Sunday, May 24, 2009

Almari antik

Tasha,
ni la almari yang akak suruh intai2 tu, kalau ada rupa mcm ini call k.sue yee..untuk display pinggan lama ni mgn kena sesangat laaa ....ni almari yg ada kat rumah kawan fuhh jatuh cinta habisss n tangkap leleh laa tasha.....

12 comments:

Mat Gebu said...

kak....bila tgk almari ni kan, teringat dulu2 kami ada sebiji mcm nie, cuma tak de kaki mcm dlm gambar tu..mak saya buat letak koleksi tembaga arwah nenek kami...Laa ni dah tatau pi mana, yang bestnya..abah saya buat sendiri almari tu dulu....bila tgk gambar ni, rasa nyesal tak selamatkan almari tu.tapi masa tu saya budak hingusan lagi...apa nak buat kan benda dah lepas....

Teratakantik said...

ye ke mat, aduss sayangnya ..skg ni susahla mat nak cari ...rumah kawan antik semua ada lemari ni ...ni yg buat k.sue tak senang duduk ni heeee .. mat kalau ada tu simpan laa utk ank2 cucu akan dtg ..

irdayu said...

kat mana lagi hang nak letak almari tu ..kan dah penoh rumah hang...
cari jangan tak cari..

MyLilCottage said...

kat rumah mak ada satu lemari antik..dah mintak pujuk2 pun mak tak kasi, mak ckp selagi mak ada tak bole amik..bole g2...uwaaaaaa

Teratakantik said...

ayu..ku nak letak kat dapur heeee...

Teratakantik said...

k.ana,
Bestnyaaa..hee apa kata k.ana booking dari skg ataupun minta awal2 lagi biar adik bradik tak berebut nanti heeee kalau kak ana tak nak heee dgntak malunya leh jual kat saya heeee

Ajmahs said...

cik sue oii...
umah MIL ada gak camni..da hint2 da kat dia(x malu ek DIL nih..idup lagi da minta hahaha). DIa kata ok anytime. Ada lagi lemari antik yg len nnt aj update kat blog...semua tu da ku minta...hahaha...

PINATBATE said...

hari tu ada jumpa lemari lauk klasik mcm ni cuma tak ada kaca,dia boh jaring jer..harga RM 300 kat kedai perabut second hand kat Balakong Cheras..kayu dia padu , teguh..gobok zaman dulu kan..

Mat Gebu said...

kak..kalau kat Johor ni kan, saya mcm pernah ternampak juga seakan2 macam tu, tapi rendah sikit...di Rengit..kawasan "org laut" berniaga barang2 terpakai...kalau saya pi, nanti saya tangkapkan gambar almari tu yeaa..

Teratakantik said...

aj..
baik minta skg heee bukan apa ..tak nak timbul masalahkan..kalau bnyk tu habaq mai sini la satu hehe

Teratakantik said...

pina,
kat mana tuu..hiss mcm nak g tengok jee ni..apa pun terima kasih nti weekend nak servey lah ..

Teratakantik said...

alahai mat..
jauhnya ..kalau lawa dan cantik sanggup jeee ..mat tolong ambik gmbr dulu ek ..tak pun leh tumpang kenderaan mat ..kos akak byr heee