Wednesday, June 3, 2009

Bekas basuh tangan antik versi English

Hari ini nampak N3 mama ayu cantikkk dgn berkonsepkan English ..Jadi apa lagi cik sue pun nak ikut jejak mama ayu jugalah nak share barang antik yg telah di make over ala stail English ni ..ke tak gitu mama ayu weiiii ...bekas basuh tangan ni yang asalnya berwarna silver diambil dari bapa mertua adik..mcm biasa la kalau dah penangan English tu kuat hemmmm sedikit sebanyak nak juga dihias dgn Englishh ..maka jadilah mcm siantik aku ni selagi tak di bungakan dia tak puas hati tau..ni tempah khas dari cikgu Aniza tuu heheeee cantikan ....

Yg ini pula mangkuk lama tapi tak pernah guna tulaaaaa sebabnya nampak baru lagi tueee ...bunga pun lawa kan ..pink lagi tuee...
yang ini bekas basuh lama keluaran yg terdahulu kot...tengok tangkai dia berliku-liku manakala lehernya yg ramping gituu dan muncungnya pula ala-ala aladin ...

9 comments:

~Yatt~ said...

salam k.sue!!! suma chantique2..bila ler nak ikut jejak langkah akak men'flower'kan brg2 lama nie..hehe..mangkuk penutup tu marbeles..munge pink yg sungguh cun melecun!!

rossana said...

sue....cantiknya soup tureen tu...bunga dia mmg nampak typical henglish (to me la)...sue wat sendiri ke folkart tu?

HazCottageCHaRm said...

Wei laling....cahntik....aku dah tergodazzz...bape ketui tu cik aniza lukis.....dah meroyan dah..turreen kat sebelah alahai lemah longlai jadinyer....

Teratakantik said...

Yatt....
hehee jgn gesa2 tunggu minat datang mesti jadi punyaa...yatt tu munge rose gak

Teratakantik said...

Kak akma...
apa kak ..lukis ? saya tak pandai laaa baru je belajar belum khatampun lagi hehee

Kak hanim....
satu ketui jee yg blue tuu...hehe jgn tergoda kak nanti cik abang kat rumah tu marah heheeee...yg pink tu lukis kat en zahir ....

HazCottageCHaRm said...

Laling kak tanyer brapa rm hantar lukis... bukan brapa pc you ader...

rossana said...

adoii...skt perut akak...sue..mu sokmo terbabas..mcm tulisan gak..cottage tanya bape upah lukis..dia jwb seketul jer..akak pun nk tahu gak..coz tu pro punya artist...wei bila nk khatam? akak nk tempah nih....

Teratakantik said...

kak hanim laling ...kekkeee RM 150.00 upah lukis ..

sokmo lagu ni otak ke lain tangan ke lain...mata duk prahati boss heheee


kak akma......adus khatam ni lambat lagi laa ..payah benor tangan dah kematu heee

annie said...

salam sue...
aduzzz...mmg tergoda abis tgk bekas basuh tgn & mangkuk tu...sweet je bunga dia...

best betul blh buat folk art ni..