Tuesday, June 23, 2009

Gold 24k

Mari adik...mari kakak ..mari aunty2 yang comel ..mari sini, kita pakat tengok teko ini..cun tak? mesti lakan ..mari kita sama2 share the knowledge ..kalau nak tahu zaman dahulu saya ingatkan gigi je org dulu pakai emas/suasa sbtg dua selit kat tengah2 ataupun sebelah kiri atau kanan ...ingat masa muda2 dulu arwah mak ada gak pakai gigi salut suasa/emas ni ..lama2 tu dia buang ,..kira zaman tu kalau org pakai gigi bersalut emas ni kira dah glamour habis daa..tapi skg saya dok perhatikan satu pun dah tak jumpa org pakai gigi suasa/emas ni kalau sengeh nampak jeee lip lap..lip lap...hehe

ni nak share laa nii ..teko yang kat atas tu juga bersalut emas 24K ..hiss lawakan ..tak pula org curikan..hemmm kalau oodah tabik spring laa pada orang zaman dulu2 ..kalau barang yang depa sayang mesti bungkus dgn kain dan simpan bawah almari ..tapi zaman loni kita display sampai atas bumbung almari heheh ..apa pun layan ekk

3 comments:

~Yatt~ said...

mmmm..betul2 rare nie akak..bersalut gold..

Khadijah Mohamed said...

sue...akak ada 2 teko tak bertudung...leh tak carikan akak tudung yg diameter paling luar tu 2inci (2 biji tau)..kalau ada habaq na..

SariSam said...

Susah nak cari teko salut gold betol ni..Baek2 sue..Nanti kne kebas lak..Ramai da taw koleksi rare ni..hehe