Monday, June 15, 2009

Kangkung oh kangkung

Yang ini nak jual, siapa nak bagi tahu ekkkkk...ada tiga jeee nie.........
Yang ini pula mangkuk kangkung lakk lain sikit patern dia ..ikut kata kakak antik tu bentuk ni design dia baru sedikit dari yg biasa terantak antik ada tue...kalau d perhatikan bahagian dalam ada lekuk-lekuk dan bujur telur cuma ring gold dia tu dah tak kuat sgt .tetapi lama tetap lama jugak ......

Semalam baru dapat tahu ...rupa2nya kilang kangkung ni terletak di singapore ..patut laa kangkung ni banyak di ambil dari sana rupanya org Singapore ni peminat antik yg boleh di katakan ramai lah yee....ni pun dapat tahu dari kedai antik ..masa duk pilih pinggan mangkuk tiba-tiba ternampak tulisan kat piring kangkung ...mcm ini tau Factory in Singapore .(jelutong) ...hai sis Hanim tolong kasi komen sikit betul ke apa yg teratak antik nampak nie sis.............

Kali ini bowl kangkung lain sikit patern dia ..bersegi-segi gitu..bentuk dia pun 4 segi jugeee...hanya ada sebiji jee mgn lawa habis....yg ini aku tunjuk kat kembar semalam dia kata mgn cun gilozzzzzz.....hai adik kembar aku pun dah terjebak dlm antikk ni dek kena tarik kat kakak antik dia heheee syabas dik kemabar oiiiiii........

2 comments:

~Yatt~ said...

k.sue...wow!!! bowl yg 4 segi tu cun tahap cipan..huwaaa.....ala2 btk cik john bros lak..

Sarah95 said...

mangkuk atas yg tiga bijik tu berapa Rm satu??