Sunday, June 7, 2009

Sambut tetamu di hujung minggu

Salam..ni nak cerita sikit semalam Nasir dan keluarga dari blog pinggan lama datang rumah ..tak ku sangka they all mgn sungguh ramah tamah ..biar pun pertama kali jumpa dgn wife dia , namun kita org tak kekok bila berbicara tentang antik2 nie....hemmmm rasanya setakat ini semua geng2 ramah belaka termasuklah semua geng Decor tuuuu....

tak tahu nak masak apa ..masa yatt dan family dtg goreng nuget dan kerepok jee...nak masak tak sempat heee sory yatt ....pikir punya pikir , last minute aku masak laksa kelantanlah ...takut gak, takut Nasir dan keluarga tak makan...tapi bila di tanya dia ok jee..so apa lagi ni laa dia...

Resipi aku semalam:

Satu kilo ikan sardin
Satu pack santan
Kacang Panjang ,kubis,taugeh...(di hiris seperti dlm gambar)
Halia
Bawang Merah
Lada Hitam

Cara2.
Rebus ikan dan diambil isi, sesudah itu dibland
Masukan santan,halia,lengkuas,lada hitam kedalam periuk kemudian di masak
setelah mendidih masukkan perasa yg secukupnya ..angkat dan hidang


sambal utk laksa yeee Mat....

5 comments:

irdayu said...

sue hang kasi resepi kuah je ke?
camne nak buat laksa dia/bancuhan tu yg penting.
pasal nasi dagang tu nanti bila senang hang datang rumah ayu la ajarkan..boleh..?

Teratakantik said...

AYU,
yang tu nanti cik sue buat nak kena ambik step by step ..akan ku buat yeee tunguuuuuuuu

~Yatt~ said...

wow k.sue..piring sambal sakura tu manyak cantik ma...huhu..

Teratakantik said...

Yatt...nak keee? hehee

pingganlama said...

salam kak
terima kasih byk2..hehe

gambar ni saya pun ada amik,nanti tunggu balik kampung saya upload kan :p